Hartman Binnenhuisadviseurs
Mathenesserlaan 190
3014 HE Rotterdam
Telefoon: 010 - 436 15 43
info@hartmanbinnenhuis.nl

Actueel Nieuws

Foscarini - Spokes 2 by Garcia & Cumini

De Foscarini Spokes 2 Hanglamp van de ontwerper Garcia & Cumini, is geïnspireerd op antieke oosterse lantaarns en volières. Een hanglamp van lichtgewicht en zachte vormen die de ruimte gefilterd verlicht. Na het lang observeren van een fietswiel, kwam de ontwerper aan de naam voor de hanglamp: Spokes.

PASTOE - Stel uw eigen

pastoe_landscape


Vitra - Eames Fiberglass Chairs


De Eames Fiberglass Chair is terug! Na 20 jaar hebben nieuwe, geavanceerde productiemethodes het mogelijk gemaakt om het materiaal waarin de schaal van de stoel oorspronkelijk werd geproduceerd opnieuw te introduceren. De duidelijk zichtbare vezels geven de schalen van glasvezel hun charmante, onregelmatige oppervlakte.

 

De Fiberglass Chairs werden in 1950 op de markt gebracht met een breed aanbod van onderstellen en kleuren. Ze introduceerden een nieuwe typologie van meubels die intussen wijdverspreid is: de multifunctionele stoel waarvan de zitschaal afhankelijk van het gebruiksdoel met verschillende onderstellen kan worden gecombineerd.

In de loop van het daaropvolgende decennium werden de Fiberglass Chairs een van de bekendste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Vezelglas dankt zijn charme aan een onregelmatig oppervlak, dat door zijn duidelijk zichtbare vezels bijna als een natuurlijk materiaal lijkt. Een nieuwe productiemethode maakt het mogelijk om de zitschaal in zes van de originele kleuren te reconstrueren in het eerste materiaal: de Eames Fiberglass Chair is back.

Lees meer »
Meer nieuws? Bekijk ons archief