Hartman Binnenhuisadviseurs
Mathenesserlaan 190
3014 HE Rotterdam
Telefoon: 010 - 436 15 43
info@hartmanbinnenhuis.nl

Actueel Nieuws

Vitra - Eames Fiberglass Chairs

De Fiberglass Chairs van Charles & Ray Eames werden in 1950 gelanceerd en werden een van de bekendste meubelontwerpen van de twintigste eeuw.

Glasvezel dankt zijn charme aan een onregelmatig oppervlak dat bijna lijkt op een natuurlijk materiaal dankzij de duidelijk zichtbare vezels. Een nieuwe productiemethode maakt het mogelijk om de zitschaal na te maken in zes van zijn oorspronkelijke kleuren: De Eames Fiberglass Chair is terug.

Om de terugkeer van dit icoon te vieren mogen wij in oktober deze unieke stoel presenteren.


Vitra - Eames Fiberglass Chairs


De Eames Fiberglass Chair is terug! Na 20 jaar hebben nieuwe, geavanceerde productiemethodes het mogelijk gemaakt om het materiaal waarin de schaal van de stoel oorspronkelijk werd geproduceerd opnieuw te introduceren. De duidelijk zichtbare vezels geven de schalen van glasvezel hun charmante, onregelmatige oppervlakte.

 

De Fiberglass Chairs werden in 1950 op de markt gebracht met een breed aanbod van onderstellen en kleuren. Ze introduceerden een nieuwe typologie van meubels die intussen wijdverspreid is: de multifunctionele stoel waarvan de zitschaal afhankelijk van het gebruiksdoel met verschillende onderstellen kan worden gecombineerd.

In de loop van het daaropvolgende decennium werden de Fiberglass Chairs een van de bekendste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Vezelglas dankt zijn charme aan een onregelmatig oppervlak, dat door zijn duidelijk zichtbare vezels bijna als een natuurlijk materiaal lijkt. Een nieuwe productiemethode maakt het mogelijk om de zitschaal in zes van de originele kleuren te reconstrueren in het eerste materiaal: de Eames Fiberglass Chair is back.

Lees meer »
Meer nieuws? Bekijk ons archief