Hartman Binnenhuisadviseurs
Mathenesserlaan 190
3014 HE Rotterdam
Telefoon: 010 - 436 15 43
info@hartmanbinnenhuis.nl

Actueel Nieuws

Vitra - Eames Fiberglass Chairs


De Eames Fiberglass Chair is terug! Na 20 jaar hebben nieuwe, geavanceerde productiemethodes het mogelijk gemaakt om het materiaal waarin de schaal van de stoel oorspronkelijk werd geproduceerd opnieuw te introduceren. De duidelijk zichtbare vezels geven de schalen van glasvezel hun charmante, onregelmatige oppervlakte.

 

De Fiberglass Chairs werden in 1950 op de markt gebracht met een breed aanbod van onderstellen en kleuren. Ze introduceerden een nieuwe typologie van meubels die intussen wijdverspreid is: de multifunctionele stoel waarvan de zitschaal afhankelijk van het gebruiksdoel met verschillende onderstellen kan worden gecombineerd.

In de loop van het daaropvolgende decennium werden de Fiberglass Chairs een van de bekendste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Vezelglas dankt zijn charme aan een onregelmatig oppervlak, dat door zijn duidelijk zichtbare vezels bijna als een natuurlijk materiaal lijkt. Een nieuwe productiemethode maakt het mogelijk om de zitschaal in zes van de originele kleuren te reconstrueren in het eerste materiaal: de Eames Fiberglass Chair is back.

Lees meer »EYYE - Cella by Studio Tom Dissel

Cella is een eindeloze bank. Letterlijk, want de modulaire elementen waarmee je de bank zelf samenstelt, hebben geen begin of einde. Dit maakt elke opstelling mogelijk – van klein en compact tot groots en royaal.

Zin in een nieuwe opstelling?

Dan koppel je de modules eenvoudig los of vast. Studio Tom Dissel heeft Cella zo ontworpen dat de bank net boven de grond zweeft. Niet alleen oogt de bank daardoor luchtig, door het zwevende effect past hij bij elke soort vloer. Mooi is de geraffineerde detaillering van de bank, zoals de arm die zich om de zitting vouwt, de extra armlegger waarmee je een knusse zitplek kunt creëren en de stiknaad van de elementen die terugkomt in de rugkussens
Meer nieuws? Bekijk ons archief